Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΟ ΑΙΡΕΣΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές αλλά και πριν αρχίσει το Β’ τετράμηνο, το υπουργείο Παιδείας κατάλαβε επιτέλους το αλαλούμ που επικρατεί στην Τράπεζα Θεμάτων και ανακοινώνει εξορθολογισμό μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αυτά σε περίπτωση που η κυβέρνηση παραμείνει στα κόμματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εξουσία. Σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Τράπεζα Θεμάτων θα καταργηθεί με τη μορφή που έχει σήμερα και οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου θα εξεταστούν στις προαγωγικές εξετάσεις σε θέματα που θα θέσουν οι διδάσκοντες καθηγητές.
Ακόμη και αν η Τράπεζα θεμάτων ισχύσει για τις εφετινές εξετάσεις της Α’ και Β’ Λυκείου, οι μαθητές δεν θα γνωρίζουν πριν την Άνοιξη αν η προετοιμασία που έχουν κάνει έως τώρα θα πάει στράφι και σε ποιο βαθμό. Θέματα θα απαλειφθούν, θα συγχωνεύουν με άλλα η θα αλλάξουν εντελώς ενώ θα προστεθούν και πολλά άλλα στα μαθήματα εκείνα που παρατηρείται έλλειψη. Μαθητές και γονείς αλλά και οι διδάσκοντες που θα κληθούν να υλοποιήσουν τις αλλαγές την τελευταία στιγμή, βρίσκονται σε δικαιολογημένη αναστάτωση και μόνο ψυχραιμία μπορούν να συστήσει κανείς.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας δίνουν σαφή εικόνα τουλάχιστον για την αριθμητική ανισότητα που προκύπτει στα διαθέσιμα θέματα από μάθημα σε μάθημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια μαθήματα, κυρίως θεωρητικά ο αριθμός των θεμάτων που έχουν ενσωματωθεί στην Τράπεζα υπερβαίνει κατά πολύ τον ενδεδειγμένο ενώ σε άλλα, υπολείπεται και πρέπει να συμπληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου