Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Όλες οι αλλαγές για την Γ' Λυκείου

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα, καθώς και οι τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν στο Νέο Λύκειο. Από τις πολυσυζητημένες είναι αυτή που αφορά στην εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής.

Το news.gr παρουσιάζει την τροπολογία όπως ψηφίστηκε μετά από τις νομοτεχνικές βελτιώσεις, προς ενημέρωση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, καθώς και το πώς διαμορφώνεται το νέο σύστημα μετά τις αλλαγές που ψηφίστηκαν.

Τροπολογία Πληροφορικής:

Οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 42 του ν.4186/2013 αντικαθίστανται ως ακολούθως:

"Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται το αργότερο μέχρι την 1η Μαρτίου εκάστου έτους, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει για τις πανελλαδικές εξετάσεις του επόμενου έτους, ορίζεται και τροποποιείται ο αριθμός και η ονομασία των επιστημονικών πεδίων ειδίκευσης, η ένταξυ των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων σε αυτά, καθώς και τα ειδικά μαθήματα, οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες για συγκεκριμένες Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικής Κατευθύνσεις, για τμήματα της πληροφορικής εξεταζόμενο μάθημα θα είναι η πληροφορική. Οι άλλες σχολές και τα τμήματα, για τις οποίες θα είναι εξεταζόμενο μάθημα η πληροφορική, θα ορίζονται με απόφαση της ΑΔΙΠ, η οποία θα εκδίδεται μέχρι την 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους. Η παραπάνω απόφαση της ΑΔΙΠ δημιουργεί δέσμια υποχρέωση στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έκδοση της δικής του απόφασης".

Πρώτα απολυτήριο μετά πανελλαδικές

Με το νέο σύστημα οι πανελλαδικές μάλλον μεταφέρονται για τα μέσα με τέλη Ιουνίου. Κάτι τέτοιο γινόταν με τις δέσμες. Συγκεκριμένα σε χωρίο τροπολογίας που ψηφίστηκε αναφέρεται οι εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, Στρατιωτικές, Αστυνομικές Σχολές, Πυροσβεστική, Εμπορικό Ναυτικό, Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, Εκκλησιαστική Ακαδημία  διεξάγονται μετά την απόλυση του μαθητή από το Λύκειο σε πανελλαδικό επίπεδο με θέματα από την εξεταστέα ύλη της τάξης αυτής που προκύπτουν: α) κατά ποσοστό 50% με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων και β) κατά ποσοστό 50% από κεντρική επιτροπή εξετάσεων.

Διπλές πανελλαδικές;

Το 2016, σύμφωνα με όσα ψηφίστηκαν, θα διεξαχθούν διπλές πανελλαδικές, καθώς εκτός των εξετάσεων του νέου συστήματος θα διεξαχθούν και οι πανελλαδικές με το καταργούμενο σύστημα για τους αποφοίτους Ημερήσιου ή Εσπερινού Λυκείου σχολικού έτους 2014-15 και προηγουμένων ετών. Το ίδιο ισχύει και για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Πώς θα εξεταστούν οι μαθητές;

Οι μαθητές της Γ' τάξης των Γενικών Λυκείων εξετάζονται σε 6 μαθήματα και της Δ' Τάξης των Εσπερινών Λυκείων εξετάζονται συνολικά σε 5 μαθήματα.

Τα μαθήματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Τα Θρησκευτικά
Την Ιστορία
Τη Ξένη Γλώσσα (για τα Εσπερινά Γενικά Λύκεια περιλαμβάνουν μόνο το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας)
(3) από τα μαθήματα της επιλεχθείσας Ομάδας Προσανατολισμού, σε θέματα που είναι κοινά για όλα τα τμήματα του ίδιου σχολείου και ορίζονται ως εξής:
α) κατά ποσοστό 50%, με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας

και

β) κατά ποσοστό 50%, από τον διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες.

Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα.

Το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας με διακριτά διδακτέα αντικείμενα – κλάδους τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία εξετάζεται ως ενιαίο γνωστικό αντικείμενο με αναλογία θεμάτων 60% Ελληνικής Γλώσσας και 40% Λογοτεχνίας.

Ο Μ.Ο. της προφορικής βαθμολογίας των τετραμήνων και της γραπτής εξάγεται κατά τις ισχύουσες διατάξεις

Αριθμός Επιστημονικών Πεδίων

Όπως φαίνεται από τον πίνακα που ακολουθεί τα επιστημονικά πεδία μετά την επαναφορά της πληροφορικής στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα από 5 γίνονται 6.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΘΕΤΙΚΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ

Ν.ΓΛΩΣΣΑ και ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ν.ΓΛΩΣΣΑ και ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΦΥΣΙΚΗ

ΑΡΧΑΙΑ

ΧΗΜΕΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Ν.ΓΛΩΣΣΑ και ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ν ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤ.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤ.

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝ.ΘΕΩΡΙΑΣ

ΑΡΧΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΤ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ/ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΘΕΤΙΚΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΥΓΕΙΑΣ

Ν.ΓΛΩΣΣΑ και ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ν.ΓΛΩΣΣΑ και ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΦΥΣΙΚΗ

ΦΥΣΙΚΗ

ΧΗΜΕΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Παραμένει η Λογοτεχνία

Οι αντιδράσεις των επιστημονικών ενώσεων, των βουλευτών της αντιπολίτευσης έπιασαν τόπο καθώς το Υπουργείο πείστηκε να διατηρήσει τη Λογοτεχνία ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα συνδυαστικά με τη Ν.Γλώσσα για τους υποψηφίους όλων των επιστημονικών πεδίων.

Επιλογή ομάδας μαθημάτων

Οι μαθητές της Γ' τάξης Ημερήσιο και Δ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου με την έναρξη του σχολικού έτους και όχι αργότερα της 20ης Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνουν οριστικά την Αρχική Δήλωση Ομάδας Μαθημάτων Προσανατολισμού, που έχουν υποβάλει στη σχολική τους μονάδα προ της λήξης του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Ομάδες μαθημάτων

Κάθε μαθητής επιλέγει μια (1) Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης, που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα Επιστημονικά Πεδία Σχολών και Τμημάτων που επιθυμεί την εισαγωγή του.

Επιλογή Χημείας ή Πληροφορικής

Όσοι επιλέγουν το ΕΠΕ "Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες" δηλώνουν υποχρεωτικά την προτίμησή τους ανάμεσα στα μαθήματα Χημείας και Πληροφορικής, ανάλογα με τις Σχολές ή τα Τμήματα που επιθυμούν να εισαχθούν.

Ανακοίνωση συντελεστών βαρύτητας

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, η οποία εκδίδεται το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου εκάστου έτους, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων και ισχύει για τις πανελλαδικές του επόμενου έτους, ορίζεται ο συντελεστής βαρύτητας κάθε μαθήματα ανά Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση.

Ο συντελεστής βαρύτητας σε ένα (1) μάθημα ανά Σχολή, Τμήμα, Εισαγωγική Κατεύθυνση καθορίζεται μετά από πρόταση της ΑΔΙΠ προς τον υπουργό Παιδείας, η οποία περιέρχεται σε αυτόν έως την 15η Μαρτίου. Σε περίπτωση μη υποβολής πρότασης, ο συντελεστής καθορίζεται από τον υπουργό Παιδείας.

Τμήματα ειδικών μαθημάτων στο πρωινό πρόγραμμα

Όπως αναφέρει τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας σε επίπεδο σχολικής μονάδας και σε ώρες εντός της πρωινής λειτουργίας δύναται να λειτουργούν τμήματα ειδικών μαθημάτων, ιδίως ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, ισπανικών, ιταλικών, για την προετοιμασία των μαθητών που επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικής Κατευθύνσεις που απαιτούν εξέταση σε ειδικά μαθήματα.

Με απόφαση του Υπουργού ρυθμίζονται τα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα των τμημάτων ειδικών μαθημάτων, ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας, καθώς και κάθε άλλο τεχνικό και λεπτομερειακό θέμα.

Συμμετοχή σε πανελλαδικές των ΕΠΑΛ για αποφοίτους ΓΕΛ με πτυχίο ειδικότητας

Οι κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών ΕΠΑΛ, οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ, εφόσον κατέχουν πτυχίο ειδικότητας ΕΠΑΛ, καθώς και οι κάτοχοι ισότιμου τίτλου ΕΠΑΛ έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε Σχολές, Τμήματα, Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των ΤΕΙ, σε αντίστοιχες ή συναφείς ειδικότητες του πτυχίου τους, των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών, Αστυφυλάκων, των Σχολών της ΑΕΝ.

Ώρες μαθημάτων κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος

Αλλαγές έχουμε και στις συνολικές ώρες των μαθημάτων αφού ο νόμος για το Νέο Λύκειο όριζε ότι στη Γ Λυκείου οι συνολικές ώρες διδασκαλίας ήταν 34 ενώ με την τροπολογία του Υπουργού μειώνονται κατά μία και φθάνουν τις 33. Αλλαγές παρατηρούνται ως προς τον αριθμό των μαθημάτων αφού αφαιρείται το μάθημα της Εισαγωγής στους Η/Υ ενώ αυξάνεται κατά μια ώρα η διδασκαλία της φυσικής αγωγής.

ΚΟΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΝΟΜΟΣ 4186/2013

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 7/11/2014

Ν.ΓΛΩΣΣΑ

4 ΩΡΕΣ

Ν. ΓΛΩΣΣΑ

4 ΩΡΕΣ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

2 ΩΡΕΣ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

2 ΩΡΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η/Υ

2 ΩΡΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η/Υ

0 ΩΡΕΣ

ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

2 ΩΡΕΣ

ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

2 ΩΡΕΣ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

1 ΩΡΑ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

2 ΩΡΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ

2 ΩΡΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ

2 ΩΡΕΣ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

1 ΩΡΑ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

1 ΩΡΑ



Καλόγηρος Βασίλειος    πηγή: news.gr

Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού ΚΕΣΥΠ Κορίνθου


Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Νέα πρόταση για την κάλυψη των κενών από τον υπουργό Παιδείας

 180


Μετά την – τουλάχιστον ατυχή – δήλωσή του περί κάλυψης των κενών με εθελοντισμό έναντι... μορίων, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος επανήλθε και διατύπωσε νέα πρόταση για τα κενά: προανήγγειλε την κάλυψη των κενών στα σχολεία με τη συνδρομή εκπαιδευτικών που έχουν πάρει άδεια ανατροφής τέκνων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Η πρόταση είναι εθελοντική και αφορά τους εκπαιδευτικούς που έχουν τέτοια άδεια, οι οποίοι, εφόσον το επιθυμούν, θα τη διακόψουν και θα λάβουν, πέραν του μισθού τους, έκτακτο επίδομα 300 ευρώ τον μήνα μέσω ΕΣΠΑ».

Το πρόβλημα παραμένει άλυτο την ώρα που την τελευταία μνημονιακή τετραετία αποχώρησαν από το εκπαιδευτικό σύστημα περίπου 9.000 εκπαιδευτικοί, ενώ οι μόνιμοι διορισμοί που έγιναν ήταν μόλις 272. Αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τα όσα λένε εκπαιδευτικοί, τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υπολογίζονται γύρω στα 4.000, κάτι που του προκαλεί «πονοκεφάλους», ενώ αντίστοιχα είναι και τα κενά, όπως τονίζουν, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι εκπαιδευτικοί σε άδεια ανατροφής τέκνων είναι περίπου 3.000. Βέβαια ακόμη μία φορά – παρά τις... φιλόδοξες προσπάθειες που καταβάλλει – θα αφήσει κενά στα σχολεία, καθώς είναι αμφίβολο αν θα συμμετάσχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί με άδεια ανατροφής, εφόσον η συμμετοχή τους είναι εθελοντική.

Κυρώσεις

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη ότι από τις 350 αιτήσεις για συνταξιοδότηση που κατατέθηκαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου έγιναν δεκτές μόνο οι 50, τονίζοντας πως οι εναπομείναντες θα πρέπει να πάνε στις αίθουσές τους, διαφορετικά θα έχουν πρόβλημα και κυρώσεις. Με 300 θέσεις βέβαια δεν λύνεις το πρόβλημα, αλλά... κάτι είναι και αυτό.

Τόνισε μάλιστα ότι τα κενά θα καλυφθούν από 86 εκπαιδευτικούς των οποίων ανακλήθηκαν οι αποσπάσεις, από 1.000 εκπαιδευτικούς των οποίων οι μισθοί θα καλυφθούν από τις άδειες που έχουν πάρει συνάδελφοί τους άνευ αποδοχών, ενώ θα προσληφθούν και 100 μόνιμοι σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καλύψουμε τα κενά. Είναι κυνισμός να λες ότι δεν έχω χρήματα να παίρνω εκπαιδευτικούς αν δεν συνοδεύεται αυτή η αλήθεια από μια προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά» τόνισε. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθεια γίνεται, αλλά λεφτά δεν... υπάρχουν! Πάντως, τόσο ο ίδιος ο υπουργός όσο και οι εκπαιδευτικοί ζητούν μόνιμους διορισμούς. Ωστόσο, υπάρχει μία μικρή διαφορά. Οι εκπαιδευτικοί θέλουν τώρα μόνιμους διορισμούς ενώ ο υπουργός ζητάει έγκριση για διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τον Ιανουάριο.

Όσον αφορά τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών στα ΑΕΙ αλλά και τις μετεγγραφές, ο Λοβέρδος επισήμανε πως θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στο σχέδιο νόμου για την Έρευνα και την Τεχνολογία, η οποία θα προβλέπει ότι τα πανεπιστήμια θα καθορίζουν μόνα τους τον αριθμό και των εισακτέων και των μετεγγραφών.

«Οι λύσεις προκύπτουν από τον διάλογο, όχι από τις συγκρούσεις. Αιφνιδιάστηκα αρνητικά από τον κ. Φορτσάκη, τον οποίο στηρίξαμε. Είναι δυνατόν καθηγητής Δημοσίου Δικαίου να λέει ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο, ενώ επικαλείται τη νομιμότητα για τις συνεδριάσεις της Συγκλήτου;» διερωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε:

«Ας καθορίσουν τα πανεπιστήμια με βάση τη χρηματοδότηση ανά φοιτητή τον αριθμό των εισακτέων. Αλλά αυτό είναι ένα καλβινιστικό μοντέλο. Αυτό θα εφαρμόσουν τα πανεπιστήμια στην κρίση του 2014; Τότε θα βρεθούν αντιμέτωπα με την ελληνική κοινωνία».
ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 Νοεμβρίου 2014
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,
στις 20 Νοεμβρίου 2014
Το Ποντίκι

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Πολυτεχνείο 2014 – Πολυτεχνείο 1973. 41 Χρόνια μετά !

Σαράντα ένα χρόνια μας χωρίζουν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 και τη χούντα των συνταγματαρχών.
Ο ελληνικός λαός, στη διάρκεια της επτάχρονης Χούντας, στερούνταν τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι υπέφεραν από τη στυγνή εκμετάλλευση των κερδοσκόπων και τα ξερονήσια και οι φυλακές ήταν γεμάτες με πολιτικούς κρατούμενους και αγωνιστές. Στην Ασφάλεια και στη Στρατιωτική Αστυνομία, τη διαβόητη ΕΣΑ, τα βασανιστήρια των αγωνιστών της ελευθερίας ήταν καθημερινή ρουτίνα. Χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές αντιμετώπιζαν τις θηριωδίες της Χούντας στα χέρια απάνθρωπων βασανιστών και κάποιοι από αυτούς έμειναν για πάντα ανάπηροι ή άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή.
Όμως ο λαός μας δεν έμεινε αδρανής. Με πρωτεργάτες τις πιο πρωτοποριακές ομάδες του, οργάνωνε μέρα τη μέρα την αντίστασή του στη Δικτατορία. Το φοιτητικό κίνημα εντάχθηκε και αυτό στον αγώνα. Το Φλεβάρη του ’73, εννιά μήνες πριν από τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο, γίνεται η πρώτη κατάληψη της Νομικής στην Αθήνα και μετά λίγες μέρες η δεύτερη. Η Χούντα επιχειρεί να καταστείλει την εξέγερση με επέμβαση της αστυνομίας, με συλλήψεις και βασανισμούς. Το φοιτητικό κίνημα ανασυντάσσεται σε όλη την Ελλάδα. Ο λαός, οι εργαζόμενοι αρχίζουν να συμπαρατάσσονται με τη νεολαία. Η Χούντα απομονώνεται διεθνώς όλο και περισσότερο.
Το Νοέμβρη του 1973 οι φοιτητές καταλαμβάνουν το Πολυτεχνείο και το χρησιμοποιούν ως βάση μιας παλλαϊκής εξέγερσης. Οργανώνονται στο χώρο και κατασκευάζουν αυτοσχέδιο ραδιοφωνικό σταθμό, για να αντιμετωπίσουν την προπαγάνδα των μέσων μαζικής επικοινωνίας, που λογοκρίνονται αυστηρά από τη χούντα. Η εξέγερση σύντομα εξαπλώνεται και στα άλλα πανεπιστήμια της χώρας. Συνθήματα όπως «Εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλά ο ραδιοσταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων», «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και «Είμαστε άοπλοι, είμαστε άοπλοι» δονούν την ψυχή κάθε δημοκράτη στο άκουσμά τους, ενώ τα τανκς είναι έτοιμα να εισβάλουν στο Πολυτεχνείο τη νύχτα της 17ης Νοέμβρη. Και η εξέγερση καταπνίγεται στο αίμα.
Η ξενοκίνητη Χούντα και οι Αμερικανοί υποστηρικτές της όμως βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Η τραγωδία της Κύπρου που ακολούθησε, με το προδοτικό πραξικόπημα, την εισβολή των ξένων στρατευμάτων και τη διχοτόμηση τελικά του νησιού, σήμανε το τέλος αυτής της, μαύρης για τον τόπο μας, περιόδου.
Σήμερα, 41 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, καθώς ο κόσμος της εργασίας βυθίζεται όλο και περισσότερο στην εξαθλίωση και στην απόγνωση, το βασικό σύνθημα της νεολαίας και του λαού για: «Ψωμί -Παιδεία -Ελευθερία» αποκτά επίκαιρη σημασία και περιεχόμενο.
  • Χιλιάδες οικογένειες στερούνται το ψωμί, την κατοικία και άλλα στοιχειώδη αγαθά.
  • Η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού και χιλιάδες οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Η δημόσια παιδεία, όπως και η δημόσια υγεία, ισοπεδώνεται από τα τανκς των μνημονίων και τα συμφέροντα των τραπεζιτών.
  • Το λεγόμενο «νέο Λύκειο», με προμετωπίδα την «τράπεζα θεμάτων», έχει καταστεί ένα συνεχές εξεταστικό ναρκοπέδιο που ψαλλιδίζει τα όνειρα των νέων για σπουδές, τους εξωθεί στα ακριβοπληρωμένα φροντιστήρια, στην πρόωρη και φτηνή κατάρτιση των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης και τους καθιστά θύματα της εκμετάλλευσης μέσω της μαθητείας.
  • Τομείς ολόκληροι της τεχνικής εκπαίδευσης καταργούνται για να δοθούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Χιλιάδες εκπαιδευτικών χάνουν το δικαίωμα στην εργασία με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις και χιλιάδες νέοι στερούνται την ειδικότητα που θα ήθελαν να σπουδάσουν.
  • Οι ελευθερίες των πολιτών περιορίζονται, βασικά δικαιώματα περιορίζονται ή καταργούνται και η δημοκρατία βιάζεται στο όνομα της κυριαρχίας των αγορών.
  • Το δικαίωμα στην εργασία κουρελιάζεται, ιδίως για τους νέους εργαζόμενους. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η εθελοντική και απλήρωτη «εργασία» και η μετανάστευση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας, το μέλλον αυτού του τόπου.
  • Η Τρόικα καθορίζει, εντελώς ανεξέλεγκτη και ασύδοτη, την οικονομική μας πολιτική και αποφασίζει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που μας απασχολούν.
Σε αυτή την περίοδο της κρίσης και της εξαθλίωσης, η ελληνική κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει μια ακόμα απειλή, που εκδηλώνεται με ποικίλες μορφές και σε άλλες χώρες της Ευρώπης: Η φασιστική συμμορία που γέννησε και επέβαλε τη δικτατορία στη χώρα βρίσκει τη συνέχειά της σήμερα σε ένα θλιβερό μόρφωμα υμνητών και συνεχιστών της, σε μια εγκληματική συμμορία, τη «Χρυσή Αυγή», που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την τραγική συγκυρία, για να υπονομεύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αλλά τέτοιου είδους σχεδιασμοί δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν πράξη. Η θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου δεν θα πάει χαμένη και όλοι εμείς θα εγγυηθούμε γι’ αυτό.
Καλούμε τους μαθητές και μαθήτριές μας, το φοιτητικό κόσμο, τους άνεργους και τους νέους εργαζόμενους και εργαζόμενες, αντλώντας δύναμη και έμπνευση από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να πρωτοστατήσουν σήμερα στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της απάνθρωπης πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας.
Να θέσουμε τα θεμέλια για μία άλλη κοινωνία, της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Ε.Λ.Μ.Ε.Καρδίτσας
Σ.Ε.Π.Ε.Καρδίτσας
http://www.karditsanews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF-2014-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF-1973-41-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5/

10 αλήθειες και η πραγματικότητα!

Οι ικανότητες του καθηγητή και οι απαιτήσεις της δουλειάς του.

1) ό,τι σπούδασε και επιμορφώνεται δια βίου
2) να επιμορφωθεί στον υπολογιστή (για φύλλα εργασίας, διαγωνίσματα, πρόγραμμα γιορτής, προβολή ppt, μοντάζ βίντεο κλπ)
3) ηθοποιία (γιατί στην τάξη κλείνεις τον εαυτό σου απ' έξω μαζί με τη χαρά ή το μαύρο σου το χάλι)
4) γνώσεις μουσικής (γιορτές)
5) baby sitting (δε θα το αναλύσω)
6) φαντασία (για εύρεση παραδειγμάτων στο δευτερόλεπτο)
7) αστυνομικές ικανότητες (εφημερίες, αν κρατάει κινητό κάτω απ΄ το θρανίο ή έκανε ένα σκονάκι κάπου)
8) ψυχολόγου (γιατί πρέπει να καταλαβαίνεις τα παιδιά, αλλά κ να τα συμβουλεύεις)
9) PR ή αλλιώς public relations με τους γονείς κλπ
10) μπόλικη υπομονή κι ένα Duracell ανθεκτικό νευρικό σύστημα και στην τάξη και για την δουλειά στο σπίτι..
Μετά ρωτάω, υπάρχει πιο πολύπλευρο, δύσκολο, αλλά και ωραιότερο επάγγελμα, αν τολμάς να το κάνεις;
Κι ας μας σέρνουν τα χίλια μύρια κυρίως αυτοί που χειρίζονται μετά δυσκολίας τα 1 ή 2 παιδιά τους, ή και κανένα.
Ας τους βάλουμε ανάμεσα σε 400 !!!

ΥΓ:.. α και σκεφτείτε καλά αν τα ανταλλάσσετε αυτά για 1.5 μήνα διακοπές το καλοκαίρι, πριν κάνετε το μηχανογραφικό σας οι νέοι.

πηγή: m. D.S.

Καταλήψεις και Τράπεζα Θεμάτων.

Ένα από τα αιτήματα των πρόσφατων μαθητικών καταλήψεων Λυκείων είναι και η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων (ΤΘ). Η ΤΘ είμαι μια τομή προς τη σωστή κατεύθυνση γιατί δημιουργείται ένας μηχανισμός από τον οποίο μπορούν να μπουν θέματα:
1]Σύμφωνα με τις ισχύουσες  οδηγίες  του Υπουργείου Παιδείας. O πρώην Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών και Συγγραφέας του Βιβλίου Φυσικής της Α Λυκείου σε έρευνα που έκανε για τα θέματα που μπαίνουν στις γραπτές εξετάσεις διαπίστωσε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος ήταν εκτός των προδιαγραφών των κείμενων διατάξεων.
2]Με την ΤΘ δίνεται η δυνατότητα αλλαγής της φιλοσοφίας των θεμάτων σε όλη την Ελλάδα. Η αλλαγή της φιλοσοφίας θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή στη διδασκαλία του κάθε μαθήματος.
Νομίζω ότι οι μαθητές αντιδρούν στην  ΤΘ γιατί τη συνδέουν με την αύξηση των μετεξεταστέων. Η σύνδεση αυτή δεν είναι υπαρκτή  για τους εξής λόγους:
α]Είναι μόνο 50% της βαθμολογίας
β]Ο βαθμός δυσκολίας στα περισσότερα θέματα είναι ανάλογος με αυτά των διδασκόντων καθηγητών.
γ]Τα θέματα διορθώνονται από τον διδάσκοντα καθηγητή με τη γνωστή επιείκεια.
Η αύξηση των μετεξεταστέων, που τον Σεπτέμβριο η συντριπτική πλειοψηφία προάγεται, οφείλεται στις (λογικές) απαιτήσεις   του νέου Λυκείου: Γενικό Βαθμός 10 , Μαθηματικά  10 , Γλώσσα 10 και  στα υπόλοιπα 8. Παλιά περνούσες τη τάξη με Γενικό Μέσο Όρο 9,5 στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και πέρυσι και στο project.
Ένα αρνητικό της ΤΘ που λέγεται από κάποιους είναι ότι σε κάποια Λύκεια κληρώνονται  εύκολα θέματα και σε άλλα δύσκολα. Αυτό γίνεται και με την επιλογή θεμάτων από τους διδάσκοντες καθηγητές. Αν υπάρχει ένας τρόπος να λυθεί αυτό το πρόβλημα είναι μόνο με την ΤΘ γιατί εκεί μπορεί να γίνει κεντρικός έλεγχος  στάθμισης. Επίσης λέγεται ότι τα δύσκολα θέματα σε κάποιο Λύκειο θα επηρεάσει δυσμενώς την εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η απάντηση είναι ότι οι βαθμοί στις τρεις τάξεις του Λυκείου επηρεάζουν ελάχιστα (λιγότερο από 2% για επιδόσεις πάνω από τη βάση) τα συνολικά μόρια.
Για μένα τα μεγαλύτερα προβλήματα του Νέου  Λυκείου είναι:
α] η καθυστέρηση του Υπουργείου Παιδείας να ανακοινώσει: σε ποιο Επιστημονικό πεδίο θα ανήκει η κάθε σχολή ,το μάθημα και το συντελεστή βαρύτητας που θα επιλέξουν οι σχολές .
β]Στη Γ Λυκείου οι μαθητές να κάνουν 20 ώρες στα τρία μαθήματα κατεύθυνσης.
γ]Η παντελής  έλλειψη θετικών μαθημάτων στα μαθήματα Γενικής Παιδείας στη Γ Λυκείου.
δ]Η έλλειψη δυνατότητας επιλογής περισσοτέρων μαθημάτων για περισσότερα πεδία. Π.χ ένας μαθητής που ήθελε το Φυσικό και την Πληροφορική να μπορεί με 5ο μάθημα τη Πληροφορική να διεκδικήσει και τις Σχολές της Πληροφορικής. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εύκολα αν είχαμε άλλες ώρες και άλλα μαθήματα Γενικής Παιδείας  στη Γ Λυκείου.
ε]Ο μεγάλος αριθμός διακριτών αντικειμένων στη Β Λυκείου. Στη Β Λυκείου έχουν 18 διακριτά αντικείμενα!
Θετικά του Νέου Λυκείου:
-Λιγότερα μαθήματα 4 αντί 6 ή 7
-Αποδέσμευση του απολυτηρίου από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
-Αφαίρεση των  Μαθηματικών Κατεύθυνσης από τις σχολές Υγείας. Η άποψη μου είναι τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής είναι απαραίτητα. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης απαιτούν για τις Ιατρικές 4 μαθήματα: Βιολογία, Χημεία, Φυσική και Μαθηματικά (για Ολλανδία : http://goo.gl/8VTNVj)
-Ξεχωριστό Πεδίο για τις Παιδαγωγικές
-Το μάθημα και ο συντελεστής βαρύτητας θα επιλέγεται (επιτέλους) από τα Τμήματα. Το αρχικό Σχέδιο Νόμου προέβλεπε 2 μαθήματα. Το λογικό είναι να επιλέγονται ΟΛΑ τα μαθήματα από τα Τμήματα.
-Δεν υπάρχουν κοινές σχολές μεταξύ δυο διαφορετικών Επιστημονικών Πεδίων. Σήμερα μπορείς να εισαχθείς σε πολλές σχολές δίνοντας εξετάσεις σε εντελώς διαφορετικά μαθήματα. Π.χ Δάσκαλος, Νηπιαγωγός, Φυσικής Αγωγής σήμερα μπορείς να διεκδικήσεις την εισαγωγή από οποιαδήποτε κατεύθυνση! Παραβιάζεται η κοινή λογική που λέει ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις  ανόμοια πράγματα.
-Δεν υπάρχει στη βασική δομή μάθημα επιλογής. Κανένα από τα 4 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα δεν είναι επιλογής. Αντίθετα σήμερα το 6ο μάθημα επιλέγεται ανάμεσα από : Βιολογία(γεν), Μαθηματικά(γεν), Φυσική (γεν) και Ιστορία (γεν). Όμως είναι αδύνατον να μπαίνουν κάθε χρόνο ισοδύναμα θέματα με αποτελέσματα να δημιουργούνται μεγάλες αδικίες.
-Τράπεζα Θεμάτων
Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για τη διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ Χημικών και Πληροφορικών.  Τέτοια προβλήματα δημιουργούνται γιατί το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ένα ρόλο που θα έπρεπε να έχουν τα Τμήματα. Δηλαδή το ποια 4 μαθήματα θα απαιτούνται για κάθε Τμήμα πρέπει να αποφασίζονται από τα ίδια τα Τμήματα και ΟΧΙ από το Υπουργείο Παιδείας.

Καλοδήμος Δ.
Υπεύθυνος ΣΕΠ
ΚΕΣΥΠ Λαμίας

πηγή : sep4u.gr           
  http://sep4u.gr/tag/%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF/

Νέο Λύκειο: Ραντεβού στα τυφλά…


Κάθε μέρα δεχόμαστε στο ΚΕΣΥΠ  πάρα πολλά ερωτήματα για το μεγάλο άγνωστο του  Νέου Λυκείου: Σε ποιο πεδίο θα ανήκει η κάθε σχολή. Άγνωστο επίσης είναι και το μάθημα αυξημένης βαρύτητας που θα ορίσει η κάθε σχολή που έπρεπε να είναι γνωστό, σύμφωνα με το νόμο, την 1 Μαρτίου 2014!  Χωρίς αυτά τα δύο βασικά δεδομένα οι μαθητές δεν μπορούν να σχεδιάσουν το διδακτικό τους πλάνο. Δεν ξέρουν  σε ποια μαθήματα να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα και ποια φροντιστήρια να κάνουν. Ακόμα και σήμερα οι μαθητές δεν γνωρίζουν τις πιο βασικές  παραμέτρους του Νέου Λυκείου. Η κατάσταση είναι εκρηκτική και αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι στην Ελλάδα  σημαντικές παράμετροι της εκπαιδευτικής (και όχι μόνο) διαδικασίας είναι σχεδιασμένα στο… πόδι.


Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΥΝΕΧΊΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013-2014

Στο 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου  το ποσοστό των επιτυχόντων τελειόφοιτων στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2013 - 2014 ανέρχεται στο 88%
Από τους επιτυχόντες το 80% πέρασε στα Α.Ε.Ι και το 20% στα Τ.Ε.Ι.
Η πρόσβαση των μαθητών μας σε σχολές υψηλής ζήτησης  είναι εντυπωσιακή αν και αναμενόμενη και αυτό οφείλεται στο υψηλό επίπεδο κατάρτισης του Συλλόγου Διδασκόντων σε συνδυασμό με την  άριστη επικοινωνία που έχουν με τους μαθητές -τριες.

Στην τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, στα πλαίσια του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»,του ομίλου Eurobank. Στο σχολείο μας, το 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την αποφοίτηση του μαθητή μας Ξανθόπουλου Χρήστου του Νικολάου, που έγραψε τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Κορινθίας.
Ο  Σύλλογος Γονέων  και  Κηδεμόνων του 1ου Γενικού  Λυκείου Κορίνθου
 συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας  και τους εύχεται καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.
 Συγχαρητήρια  επίσης απευθύνει στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών  με αμέριστη συμπαράσταση και υπομονή, στο δύσκολο αγώνα που έδωσαν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.
Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε όσους μαθητές δεν βρίσκονται στις λίστες των επιτυχόντων παρά την προσπάθειά  τους. Η επιτυχία στη ζωή δεν εξαρτάται μόνο από την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ένα ατυχές αποτέλεσμα δεν σημαίνει καταστροφή και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με απογοήτευση και πίκρα. Οι προοπτικές, οι εναλλακτικές επιλογές  και οι ευκαιρίες στη ζωή  δεν εξαντλούνται. Τους ευχόμαστε ολόψυχα να πραγματοποιηθούν οι μελλοντικοί τους στόχοι και να βρουν αυτό που τους αξίζει. 

Η κατάσταση των επιτυχόντων: 

Επώνυμο Όνομα Σχολή Επιτυχίας
ΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ   ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ KAI ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΒΕΡΒΕΝΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ KAI ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΙΟΥΛΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΒΟΖΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΧΑΝΙΑ)
ΓΑΛΛΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΠΡΕΒΕΖΑ) 
ΓΚΕΖΕΡΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΞΑΝΘΗ)
ΓΚΟΥΜΑ ΙΩΑΝΝΑ ΧΗΜΕΙΑΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΔΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΠΑΤΡΑ)
ΔΑΝΙΗΛ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: 1. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2. ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ)
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΒΟΛΟΣ)
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΚΑΛΥΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΚΑΤΕΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΚΛΕΠΕΤΣΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΚΟΛΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΚΟΥΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
ΚΟΥΡΚΟΥΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΚΡΙΠΑΣΗ ΑΝΝΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Τ.Ε.  (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΧΑΝΙΑ)
ΛΕΛΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΛΟΥΦΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
ΜΑΚΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΜΑΚΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ)
ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΣΗΣ (ΚΙΛΚΙΣ)
ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΠΑΤΡΑ) - (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Τ.Ε. 2. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ Τ.Ε.)
ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΜΟΥΤΣΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
ΜΠΙΤΣΟΥΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΜΠΟΡΔΟΚΑ ΒΙΚΤΩΡ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΜΠΟΥΖΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 
ΜΠΥΖΥΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΛΕΥΚΑΔΑ) - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
ΝΙΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (ΛΑΡΙΣΑ)
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΑΜΑΛΙΑΔΑ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ)
ΠΑΠΑΦΙΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΕΤΑΝΑΙ ΜΑΡΙΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. 2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.)
ΠΙΣΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΤΡΙΠΟΛΗ)
ΠΙΣΣΑ ΕΛΕΝΗ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΡΟΥΚΗ ΚΛΕΑΝΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ)
ΡΟΥΣΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΡΙΠΟΛΗ)
ΣΑΚΑΠΕΤΗ ΑΝΝΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΣΕΡΑ ΓΙΟΥΛΙΑΝ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΞΑΝΘΗ)
ΣΟΦΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΣΟΦΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΣΤΑΥΡΕΛΗ ΜΑΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΛΑΡΙΣΑ)
ΣΤΕΦΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΤΖΑΝΑΒΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ
ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΧΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΣΕΡΡΕΣ) - ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 1. ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Τ.Ε. 2. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Τ.Ε.)



Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΚΑΙ Β΄ ΤΑΞΗ ΛΥΚΕΙΟΥ

Αλλαγές έρχονται στο Νέο Λύκειο σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας.


Αλλαγές έρχονται στο Νέο Λύκειο σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας. Συγκεκριμένα πέρα από το μάθημα της Πληροφορικής που προστίθεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και θα διδάσκεται 6 ώρες την εβδομάδα, έχουμε και μια αλλαγή στο μάθημα της Λογοτεχνίας. Η αλλαγή έχει να κάνει με την αφαίρεση του μαθήματος από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα για τους μαθητές που θα επιλέξουν τα Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Επιστημών Υγείας, Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. Οι μαθητές που θα επιλέξουν τα πιο πάνω πεδία θα εξετάζονται μόνο στη Νεοελληνική Γλώσσα. Αντιθέτως οι μαθητές των Επιστημονικών Πεδίων Εξειδίκευσης Παιδαγωγικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών και Νομικής θα εξετάζονται στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο για το Νέο Λύκειο προβλεπόταν εξέταση στη Ν. Γλώσσα και τη Λογοτεχνία.
 Με βάση την τροπολογία που ακόμα δεν έχει ψηφισθεί το τοπίο για τη Γ Λυκείου διαμορφώνεται ως εξής:
α) Ε.Π.Ε. – Ανθρωπιστικές Σπουδές, Νομικές: H  Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τα Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία η Ιστορία και τα Λατινικά.
β) Ε.Π.Ε. – Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες: Η Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Χημεία ή Πληροφορική
γ) Ε.Π.Ε. – Επιστήμες Υγείας: Η Νεοελληνική Γλώσσα, η Φυσική, η Χημεία και η Βιολογία.
δ) Ε.Π.Ε. – Επιστήμες Οικονομίας, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες: Η Νεοελληνική Γλώσσα, Τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, οι Αρχές Οικονομικής Επιστήμης και τα Στοιχεία Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
ε) Ε.Π.Ε. – Παιδαγωγικών Επιστημών: Η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής η Ιστορία και οι Αρχές Φυσικών Επιστημών.
Στο πρωινό πρόγραμμα τα ειδικά μαθήματα
Όσον αφορά τα ειδικά μαθήματα ενώ στο νόμο για το Νέο Λύκειο προβλεπόταν η δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής σε ώρες εκτός πρωινής λειτουργίας σχολείων στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, στα ισπανικά και στα ιταλικά με την τροπολογία που καταθέτει ο Υπουργός Παιδείας δύναται να λειτουργούν τμήματα των πιο πάνω ειδικών μαθημάτων εντός του πρωινού προγράμματος
 Ώρες μαθημάτων κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος
 Αλλαγές έχουμε και στις συνολικές ώρες των μαθημάτων αφού ο νόμος για το Νέο Λύκειο όριζε ότι στη Γ Λυκείου οι συνολικές ώρες διδασκαλίας ήταν 34 ενώ με την τροπολογία του Υπουργού μειώνονται κατά μία και φθάνουν τις 33. Αλλαγές παρατηρούνται ως προς τον αριθμό των μαθημάτων αφού αφαιρείται το μάθημα της Εισαγωγής στους Η/Υ ενώ αυξάνεται κατά μια ώρα η διδασκαλία της φυσικής αγωγής



ΚΟΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ             ΝΟΜΟΣ 4186/2013 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 7/11/2014
Ν.ΓΛΩΣΣΑ 4 ΩΡΕΣ                                      Ν. ΓΛΩΣΣΑ 4 ΩΡΕΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 2 ΩΡΕΣ                              ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 2 ΩΡΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η/Υ 2 ΩΡΕΣ                             ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η/Υ 0 ΩΡΕΣ
ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ 2 ΩΡΕΣ                             ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ 2 ΩΡΕΣ
ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 1 ΩΡΑ                              ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2 ΩΡΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ 2 ΩΡΕΣ                                                 ΙΣΤΟΡΙΑ 2 ΩΡΕΣ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ 1 ΩΡΑ                                  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ 1 ΩΡΑ

Γραπτές απολυτήριες εξετάσεις Γ Λυκείου

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την τροπολογία η Λογοτεχνία μπορεί να αφαιρέθηκε από 3 επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης (Θετικών-Τεχνολογικών, Υγεία, Οικονομικών) ωστόσο θα εξετάζεται ενδοσχολικά μαζί με τη Νεοελληνική Γλώσσα για όσους έχουν επιλέξει τα 3 αυτά πεδία. Όσοι έχουν επιλέξει τα Πεδία Ανθρωπιστικών Σπουδών και Παιδαγωγικών θα εξετάζονται στη λογοτεχνία και ενδοσχολικά και στις πανελλαδικές.
Επίσης αφαιρείται από τα ενδοσχολικώς εξεταζόμενα μαθήματα το μάθημα της Εισαγωγής στους Η/Υ.
Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:
Οι γραπτές απολυτήριες εξετάσεις στη Γ ́ Τάξη του Γενικού Λυκείου και Δ ́ Τάξη του Εσπερινού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν τα μαθήματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, των Θρησκευτικών, της Ιστορίας, της Ξένης Γλώσσας (για τα Εσπερινά Γενικά Λύκεια περιλαμβάνουν μόνο το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας) και τρία (3) από τα μαθήματα της επιλεχθείσας Ομάδας Προσανατολισμού, σε θέματα
που είναι κοινά για όλα τα τμήματα του ίδιου σχολείου και ορίζονται ως εξής: α) κατά ποσοστό 50%, με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και β) κατά ποσοστό 50%, από τον διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα.
Καλόγηρος Βασίλειος

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΑΣΓΜΕ: «Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο»

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε τις διώξεις της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές και τόνισε πως οι γονείς θα σταθούν δίπλα στα παιδιά τους και στους αγώνες που κάνουν για ένα καλύτερο μέλλον.
Η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ:
Η Α.Σ.Γ.Μ.Ε. χαιρετίζει τις συλλογικές κινητοποιήσεις των μαθητών όλης της χώρας, που αναπτύσσονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς, παρά τα εμπόδια που μπαίνουν.

Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο: ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που δεν θα στοιχίζει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια, ένα ασφαλές σύγχρονο σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν θα τους ταΐζει πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης. Έχουν απέναντί τους ένα βάρβαρο παρόν, ένα σκοτεινό και καταστροφικό μέλλον που χρόνια τώρα προετοιμάζει η πολιτική της ΕΕ και των μεγάλων συμφερόντων που εκφράζει.

Ο αγώνας είναι δύσκολος και δεν τελειώνει με μια κινητοποίηση. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή, σχεδιασμό και περιφρούρηση από τα μαθητικά συμβούλια και τα συντονιστικά σχολείων, χρειάζεται συνοδοιπόρους και συμμάχους μέσα και έξω από τα σχολεία. 

Απέναντί τους δεν θα βρουν μόνο τον ατομισμό, την υποταγή και τον “ωχαδερφισμό”, αλλά και την καταστολή, τη συκοφάντηση και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού για επικείμενη τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος και τιμωρητική κατάργηση εκδρομών και αργιών, για επιστράτευση της δ/νσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να αποκαλυφθούν οι «υποκινητές», η παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για άμεση σύλληψη των υποκινητών, αλλά και η αύξηση των αστυνομικών μέτρων έξω από τα σχολεία.

Κάτι τέτοιες μέρες αποχτούν ρόλο και κάποιο ελάχιστοι “αγανακτισμένοι” γονείς – εκπαιδευτικοί – πολίτες, γνωστοί ως υπερασπιστές της φασιστικής λογικής του “έξω η πολιτική από τα σχολεία”, που πιάνουν στασίδι έξω από τα σχολικά κάγκελα και μέσα στα αστυνομικά τμήματα. Είναι αυτοί που κάνουν τους καμπόσους στους μαθητές, αλλά σκύβουν το κεφάλι στα αφεντικά τους.

Η Α.Σ.Γ.Μ.Ε. καταγγέλλει τη βιομηχανία απειλών και διώξεων σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους και δηλώνει ότι, στο βαθμό που αυτό περνάει από το χέρι μας, οι φορείς των γονιών (Σύλλογοι, Ενώσεις και Ομοσπονδίες) θα γίνουμε οι καλύτεροι συμπαραστάτες των παιδιών μας σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στο “ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ”. Για να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα των σχολείων που “λειτουργούν εύρυθμα” αν και χωρίς εκπαιδευτικούς, βιβλία, μεταφορά, θέρμανση, κονδύλια. Δεσμευόμαστε απέναντι στα παιδιά μας να αναδείξουμε ακόμα καλύτερα, με τοπικές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς και το ρόλο που θα παίξει το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Στόχος μας η μόρφωση της νέας γενιάς να γίνει υπόθεση όλου του λαού.

Κυρία Εισαγγελέα, Κύριε Υπουργέ, γι' αυτό το "αδίκημα" δηλώνουμε εξ' αρχής ένοχοι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.


πηγή : www.zougla.gr